Hoe scoren bibliotheken met retail? En meer nieuws...

 Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, bekijk de online versie als u deze niet ziet

 

 

 

logo


 nummer 2 | maart 2014

 
 

25% van de bibliotheken nemen deel aan landelijke Bibliotheekformule

In 2013 hebben we veel gesproken en geluisterd naar geïnteresseerden in de landelijke Bibliotheekformule. Veel bibliotheken zijn overtuigd dat samenwerken essentieel is en inmiddels hebben 40 bibliotheken zich aangesloten. Ook in 2014 willen we laten zien wat we met samenwerken binnen de formule voor elkaar kunnen betekenen. Uiteraard hopen we de komende tijd nog tientallen bibliotheken welkom te heten bij het Retailbureau. Wilt u inzicht in wat we in 2014 voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op. Benieuwd welke bibliotheken al besloten hebben samen te werken met ons? Kijk op onze website.


Hoe scoren bibliotheken met retail?

Retailbureau-analyses-Retailbibliotheken

Voor de Bibliotheekformule is het van
belang om te weten hoe de resultaten zi
ch verhouden tot de doelen die we voor ogen hebben. Meten is nog steeds weten. Uit een onderzoek uitgevoerd door het Retailbureau zijn een aantal eerste conclusies te trekken die aantonen dat het toepassen van retailprincipes loont. Bovendien laten formule bibliotheken een beter resultaat  zien dan “doe het zelf”. Benieuwd naar nog meer cijfers uit ons onderzoek? Kijk op onze website.


Formulemonitor is live!

Formulemonitor bibliotheekformule

In enkele kliks inzicht krijgen in het ledenverloop, de uitleencijfers per wereld of de samenstelling van het ledenbestand? Dit en nog veel meer kan met de Formulemonitor. Vanuit het Retailbureau is ook een flinke korting bedongen op het afnemen van de monitor. Voor aangesloten bibliotheken bij het Retailbureau is dit €1000,- korting. Lees meer over de Formulemonitor op de website.


 Aan de slag met het jaarplan!

Meer focus en minder papier. Retailbureau kiest voor 2014 de A3 methodiek waarbij het traditionele dikke jaarplan plaats maakt voor een A3: van visie tot actie op één vel papier. Hoe we tot onze succesbepalende factoren zijn gekomen? Wij hebben ons laten inspireren door de enquête die gehouden is onder de deelnemers, de behoefte die naar voren kwam tijdens onze klantgesprekken en eigen inzichten vanuit de aanwezige deskundigheid binnen het Retailbureau en de PSO’s. Meer weten over ons jaarplan? Kijk op onze website.


Masterclasses Bibliotheekformule 

Eind november 2013 was het inspirerende congres ‘De essentie van retail’. Dit congres heeft nogmaals de noodzaak laten zien van steeds flexibel willen en kunnen zijn om goed te kunnen inspelen op alle ontwikkelingen. Lokaal ondernemerschap met de vertrouwdheid van de formule zorgt ervoor dat de Bibliotheek de spil kan zijn binnen de eigen buurt, dorp of stad. Was u niet aanwezig bij het congres en wilt u er toch kennis van nemen? Lees dan nog even na in het Bibliotheekblad.  

Het Retailbureau heeft zich ook op deze dag laten inspireren.  Wij nodigen deelnemende bibliotheken uit om samen met ons vorm te geven aan de eisen voor verbetering en doorontwikkeling op de thema’s die nu actueel zijn. Hiervoor organiseren we verschillende masterclasses. Lees meer over de thema's op onze website en maak uw voorkeur voor masterclasses alvast kenbaar bij Marion Berendsen


Verder praten over de Bibliotheekformule?

De contactpersoon van de Bibliotheekformule bij uw PSO gaat graag met u in gesprek. Om u bij te praten en te adviseren over de Bibliotheekformule en over wat het concreet betekent om mee te doen. Meedoen betekent onder andere het franchise contract tekenen. Meer weten over dit franchise contract? Op onze website en op biebtobieb is meer informatie te vinden over franchise en de Bibliotheekformule.

Werkt uw Bibliotheek al met retail? Ook dan is het de moeite waard om in gesprek te gaan met ons. Neem hiervoor contact op met de contactpersoon van uw PSO of het Retailbureau. 

leesmeer

 
--

Het Retailbureau valt onder de Samenwerkende PSO's Nederland (SPN) .Kijk voor meer informatie op onze website, biebtobieb of volg ons op Twitter @biebformule. 

 

» Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld u af