Nieuwsbrief de Bibliotheekformule | Retailbureau

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, bekijk de online versie als u deze niet ziet

 

 

 

 

 

logo

 

 nummer 1 | oktober 2013

 

 

 

 

Waarmee kunnen wij u helpen?

Het Retailbureau en de PSO’s hebben de afgelopen periode opgehaald welke verwachtingen bibliotheken hebben van het Retailbureau. Het Retailbureau gaat uiteraard aan de slag om deze verwachtingen waar te maken. Hieronder alvast wat eerste kleine successen:

• Het Retailbureau zorgt voor doorontwikkeling van de Bibliotheekformule op basis van de ervaringen en wensen van de bibliotheken. Wij zijn gestart met de Retailraad om hier een eerste stap in te zetten.

De Bibliotheek kan snel, goed en professioneel zelf aan de slag om te vernieuwen. Het Retailbureau is gestart met aangesloten bibliotheken toegang te geven tot kant-en-klare documenten zoals opleidingsplan Bibliotheekformule en Schapmanagement.

• Kosten worden bespaard door inkoopvoordeel en efficiency in uw eigen organisatie. De aangesloten bibliotheken krijgen korting op producten zoals de Jaarkalender en er worden contacten gelegd voor inkoopvoordeel bij aankoop van de inrichting. Uiteraard geldt hoe meer bibliotheken aansluiten hoe meer voordeel er te behalen valt!


Website met alle ins & outs van de Bibliotheekformule

Heeft u onze website al gezien en gelezen? Op www.debibliotheekformule.nl is informatie te vinden over wat de Bibliotheekformule inhoudt, wat de voordelen zijn van samenwerken met andere bibliotheken in een formuleorganisatie en wat het betekent om mee te doen. Daarnaast is voor aangesloten bibliotheken extra informatie en documenten te vinden die direct gebruikt kunnen worden om je voordeel als formulebibliotheek mee te behalen.  


Displaykalender Blackbox

4. BB vrienschap en geluk

Bij meer dan 40 bibliotheken is dit jaar de Jaarkalender 2013-2014 in Blackbox-stijl afgeleverd. Hierin worden 65 thema's van de bibliotheekcollectie uitgelicht. De bijgeleverde jaarplanning met zoeksuggesties zorgen voor een goede combinatie met de in huisstijl vormgegeven posters. Wil je als Bibliotheek graag alsnog een pakket bestellen? Neem dan contact op met Biblionet. 

 

 Retailraad staat te trappelen 

De Retailraad is het overlegorgaan van franchisegevers en franchisenemers en adviseert het Retailbureau en het bestuur van Samenwerkende PSO's Nederland (SPN) over de Bibliotheekformule. Zij vertegenwoordigen de bibliotheken en beslissen mee over de doorontwikkeling en focus van het Retailbureau. 

Inmiddels zijn de eerste kandidaten bekend, namelijk: Elza van der Lee (Bibliotheek Utrecht), Anne Eijnwachter (Bibliotheek Oosterschelde), Hanneke Idema (Bibliotheek Kennemerwaard) en Lianne Busser (Bibliotheek Veluwezoom). De Retailraad gaat van start op 10 oktober om 13.30 uur bij Rijnbrink Groep in Arnhem. 

leesmeer


Wisseling van de wacht bij het Retailbureaumarion

Sheila Schuijffel heeft inmiddels met het formuleteam een goed formulehuis gebouwd op een stevig fundament. Sheila heeft echter aangegeven dat zij graag het stokje in de volgende fase overdraagt. Vanaf half september zet Marion Berendsen het formulemanagement voort. Marion is al eerder betrokken geweest bij de landelijke project-organisatie van De Bibliotheek Nederland en de ontwikkeling van de Retailformule in Overijssel en heeft bij diverse retailorganisaties gewerkt. 


Verder praten over de Bibliotheekformule?

De contactpersoon van de Bibliotheekformule bij uw PSO gaat graag met u in gesprek. Om u bij te praten en te adviseren over de Bibliotheekformule en over wat het concreet betekent om mee te doen. Meedoen betekent onder andere het franchise contract tekenen. Meer weten over dit franchise contract? Op onze website en op biebtobieb is meer informatie te vinden over franchise en de Bibliotheekformule.

Werkt uw Bibliotheek al met retail? Ook dan is het de moeite waard om in gesprek te gaan met ons. Neem hiervoor contact op met de contactpersoon van uw PSO of het Retailbureau.  

leesmeer

 
--

 

Het Retailbureau valt onder de Samenwerkende PSO's Nederland (SPN) .Kijk voor meer informatie op onze website, biebtobieb of volg ons op Twitter @biebformule. 

 

 

» Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld u af