Nieuwsbrief Bibliotheekformule | Bibliotheek Steenwijk vertelt, masterclasses en nog meer nieuws

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, bekijk de online versie als u deze niet ziet

 

 

 

logo


 nummer 3 | augustus 2014

 

 Het verhaal van ... Bibliotheek Steenwijk

 MG 3690a

In het hele land zijn al meerdere bibliotheken ingericht met de Bibliotheekformule. Wat maakt een formulebibliotheek succesvol? Welke uitdagingen kwamen op het pad van het implementeren van de Bibliotheekformule? Wat zijn hun verhalen? Bibliotheek Steenwijk trapt af met de rubriek Het verhaal van... met een terugblik op het eerste half jaar als formulebibliotheek en laat enkele mooie cijfers zien. 

Het verhaal van… Bibliotheek Steenwijk

Benieuwd naar meer verhalen? Houd de website in de gaten, want binnenkort verschijnt het verhaal van Bibliotheek Midden Brabant!


Masterclass Merkidentiteit, naar een steviger positionering

De eerste twee masterclasses waarin veel inzet en enthousiasme is getoond, zitten er alweer op en de derde staat in de startblokken. Benieuwd wat er tijdens de eerste twee masterclasses allemaal besproken is? Lees meer op biebtobieb. 

Ook in het najaar gaan we verder met het versterken van de formule. De Masterclass Merkidentiteit, naar een steviger positionering gaat 9 oktober a.s. van start. Ook bibliotheken die niet zijn aangesloten bij de Bibliotheekformule zijn in deze Masterclass van harte welkom! 

Speciaal voor de aangesloten bibliotheken bieden wij het eerste dagdeel van de masterclass GRATIS aan. Na deze eerste sessie kunt u zelf kiezen om de betaalde vervolgsessies ook te volgen. 


leesmeer


Rendement collecties en gebruik door leden 
Formule VERSUS niet formule-bibliotheken
grafiek2

Met de komst van de Formulemonitor is het veel beter in kaart te brengen wat het rendement is van de collectie. Het Retailbureau heeft de uitleen en ledencijfers van formule bibliotheken en niet-formule bibliotheken naast elkaar neergelegd. Lees meer over de uitkomsten op onze website. 

leesmeer

Congres Essentie van Retail II

Speciaal voor iedereen die er niet bij was (of er wel was en het nog graag wil nalezen) heeft Wendy de Graaff een uitgebreid verslag geschreven en zijn alle presentaties online te vinden.

Het gaat goed, maar het kan beter! door Wendy de Graaff

Als Mystery Guest doe ik de meeste inspiratie en informatie op door goed kijken. En door ‘voelen’ maar dat klinkt een beetje vaag. Toch begrijpt iedereen wat ik bedoel als ik het toelicht: wie ergens binnenkomt, in een winkel, een school of op een feestje voelt dat er een bepaalde sfeer hangt. Die is niet altijd meteen te duiden, maar die stemming is wel bepalend voor de mate waarin de aanwezigen zich ergens prettig voelen. Tijdens de tweede Essentie van Retail studiedag op 18 juni in de OBA in Amsterdam ging het er om hoe we de uitstraling van onze bibliotheken zodanig kunnen beïnvloeden dat bezoekers zich er zo prettig voelen dat ze lang blijven hangen en graag terugkomen. We weten al lang dat een perfect uitgevoerde white - of black box alleen, hoe mooi ook, de klus niet klaart en dat het niet om een statisch gegeven gaat. Wat kunnen bibliotheken doen om zich voortdurend te verbeteren? Lees verder op onze website.


Doorontwikkeling van de Bibliotheekformule

Aan de hand van de input en uitkomsten van de Masterclass De reis van de klant en Masterclass Een Leven Lang Leren zijn we in staat om in het najaar de Bibliotheekformule uit te breiden en vernieuwen. Daarnaast zijn we in samenwerking met MuziekWeb in een ver stadium tot een goede inpassing van MuziekWeb binnen de formule. Wij hopen hier binnenkort meer over te vertellen! De vernieuwingen kunnen zowel in nieuwe als bestaande formulebibliotheken geïmplementeerd worden. Heeft jouw Bibliotheek ook belangstelling? Laat het ons weten via 
info@debibliotheekformule.nl!  


biebtobieb-full-logo-CMYK

Biebtobieb, samen weten we meer!

Ook op biebtobieb zijn wij als Bibliotheekformule actief. Zo hebben wij een groep die voor iedereen is, maar ook een groep die alleen voor aangesloten bibliotheken is. Hier vertellen wij meer over bijvoorbeeld de masterclasses, het delen van ervaringen of de zoektocht naar een pilotbibliotheek. Deel op biebtobieb dus ook jouw ervaringen en vraag vooral raak! Samen weten we meer en ontwikkelen we de Bibliotheekformule verder.

Nog niet zo thuis in biebtobieb? Lees de tips! 


Nieuw op onze website: 

·         Lijst met leveranciers Bibliotheekformule

·         Nieuw document: update materialen WhiteBox

·         Wij zijn op zoek naar een stagiaire!

·         de Bibliotheek op school (BlackBox variant van Bibliotheek Eindhoven)

 
--

Het Retailbureau valt onder de Samenwerkende PSO's Nederland (SPN) .Kijk voor meer informatie op onze website, biebtobieb of volg ons op Twitter @biebformule. 

 

» Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld u af