• Privacy in de fysieke Bibliotheek

  In 2016 is het convenant tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheken gesloten. Zij slaan de handen ineen om de burger(s) te ondersteunen bij hun (digitale) belastingaangifte. Wat mogen bezoekers van de openbare Bibliotheken verwachten? En hoe kunnen privacy en veiligheid gewaarborgd worden?

  Lees meer...

  Publicatiedatum: 18 december 2017

 • Inspirerende themadag in Stadkamer

  Wat een inspirerende dag! We kijken vol enthousiasme terug op de tweede themadag afgelopen dinsdag 21 november. Het thema instore communicatie stond dit keer centraal. Er waren veel aanmeldingen, maar liefst 26 deelnemers van verschillende locaties hebben het programma bijgewoond.  

  Lees meer...

  Publicatiedatum: 24 november 2017

 • Meld je aan voor de 2e themadag: instore communicatie

  Graag nodigen wij je uit voor de tweede themadag waarin instore communicatie centraal staat! De tweede themadag vindt plaats op 21 november in Stadkamer Zwolle. En daar kan jij gratis bij zijn! (t.w.v. €250,-)

  Lees meer...

  Publicatiedatum: 19 oktober 2017

 • Frisse blik op de Bibliotheek

  Klanten weten (gelukkig) nog steeds de Bibliotheek te vinden. Iedereen die bij jullie de deur doorloopt ziet en ervaart de Bibliotheek. Wat zien zij dan precies en is dat ook wat jullie willen dat zij zien? Iedere Bibliotheek is op zoek naar een positieve klantbeleving. Soms vraagt het om een grote aanpassing en verbouwing van de Bibliotheek om mee te gaan met de tijd, maar dit hoeft niet altijd. Met een frisse blik zie je soms dingen die met relatief kleine aanpassingen tóch verschil maken! Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

  Lees meer...

  Publicatiedatum: 03 oktober 2017

 • Meer nieuws

Home

Tijden veranderen en Bibliotheek Steenwijk verandert mee! Met een werkgebied van 45.000 inwoners en negen Bibliotheekvestigingen werkt Bibliotheek Kop van Overijssel al enkele jaren met de Bibliotheekformule. Waar eerder de Bibliotheekvestigingen Vollenhove en Oldemarkt zijn gestart met de invoer van de Bibliotheekformule, is de hoofdvestiging Steenwijk in december 2013 overgegaan. Hoe heeft deze Bibliotheek het eerste half jaar Bibliotheekformule ervaren?

Bibliotheek Steenwijk
Hans Hilbers, directeur Bibliotheek Kop van Overijssel: ‘Eind december 2013, eindelijk verhuisd... Van het begin af aan was er veel dynamiek in de nieuwe Bibliotheek, een mooie, lichte en frisse omgeving om in te werken en te verblijven. Veel klanten die kwamen kijken én lenen en zich daarbij positief uitlaten over de nieuwe Bibliotheek. Bovendien ook veel mensen die zich als nieuw lid meldden, dat werkt echt inspirerend.’

Bibliotheek Steenwijk deelt zijn pand met meerdere partners en werkt samen met de Rabobank, de Galerie, de Speel-o-theek Beregoed, LCR Huiswerkbegeleiding, SeniorWeb, Perron3 en het Taalpunt.

Hans Hilbers, directeur Kop van Overijssel: 'Het ‘wonen’ met verschillende partners onder één dak is leuk!  Het is een inspirerend en creatief proces om elkaar te versterken en te ontdekken wat je gezamenlijk aan de burgers van Steenwijk kunt aanbieden. De Bibliotheek als ontmoetingsplaats krijgt op deze manier veel kansen. In de samenwerking is de Rabobank een hele betrokken partner. En een partner die, zoals een enthousiaste klant dat verwoordde, ook blij mag zijn met zo’n mooie Bibliotheek onder hetzelfde dak. ”Want jullie trekken mooi veel publiek”!'


Ledenwerfcampagne Proef de Bibliotheek

Met de opening van de nieuwe Bibliotheek is ook de ledenwerfcampagne Proef de Bibliotheek van start gegaan. Inwoners van Steenwijk werden met 3 maanden gratis lidmaatschap verleid om lid te worden van de nieuwe Bibliotheek. Een knalroze kaart (passend bij de actiematige instore communicatie Whitebox) werd bij alle inwoners die niet lid waren door de brievenbus gedaan.  Van de 375 leden die gebruik maakte van deze actie, werd tijdens de vervolg belactie uiteindelijk de helft daadwerkelijk lid! Een mooi resultaat.


Meer leden in beeld

ledenverloop kop van Overijssel


Werken met de formule

Hans Hilbers, directeur Kop van Overijssel: ‘ Voor de medewerkers betekende het ‘eindelijk’ ook hier werken met het winkelconcept. Iedereen ervaart dat als heel positief, al is het wel hard werken. Want hoe goed voorbereid je ook bent, je ervaart het pas echt als je er mee gaat werken.  Het is veel meer lopen, anders werken met het displayen en wennen aan de nieuwe plaatsing. Het waren niet alleen de klanten die het weer moesten vinden…’


Uitleningen in beeld
uitleningen kop van steenwijk 

Aangesloten bij de Bibliotheekformule?

Ja
Log in voor praktische informatie!
  Nee
Sluit ook uw bibliotheek aan!

Login

 

Aansluiten

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Organisatie

In opdracht van de SPN is Rijnbrink het loket voor ondersteuning bij het optimaal inzetten van de Bibliotheekformule.

Rijnbrink zonderpayoff FC SPN logo  logo