Themabijeenkomst Bibliotheekformule op 11 juni 2015

Ik ben Gerda. Ik ben Kees. Ik ben Marieke. Wij zijn de Bibliotheek.

Benieuwd naar de meest recente inzichten op klantsegmentatie? Weet u hoe u een persona kan maken en wat het nut hiervan is? En zin om op reis te gaan met de klant? Geef u nu op voor de themabijeenkomst Bibliotheekformule op donderdag 11 juni van 9.30 tot 16.30 uur (Eemhuis Amersfoort)
). Bibliotheek Steenwijk

Programma donderdag 11 juni | 9.30 -16.30 uur

Klantsegmentatie in de praktijk
Het klantsegmentatiemodel Mosaic is recent vernieuwd. Het is scherper geformuleerd en gebaseerd op de meest actuele gegevens van onze 7,3 miljoen huishoudens in Nederland. Heleen Aalpol (de Bibliotheek Haarlemmermeer) en Laura Linger (de Bibliotheek Almere) vertellen meer over hun ervaring met deze nieuwe klantsegmentatie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zij zien hoe zij het klantbereik met behulp van de nieuwe Mosaic versterken.

Mini-workshop Persona’s maken
Kunt u de leden (m/v) van uw grootste doelgroep goed beschrijven met passende kenmerken? Herkent u uw klant in de verschillende klantsegmenten en weet u waar hij/zij warm voor loopt? Tijdens de mini-workshop gaan wij met elkaar aan de slag om vanuit onze grootste doelgroep(en) één of meer persona’s te creëren. Zo heeft u eind van de ochtend een tool in handen om (eventueel samen met uw front-office medewerkers) op eenvoudige wijze uw doelgroepen beter in beeld te brengen.

Na een korte break met lekkere lunch om op te laden gaan wij op reis met onze klant.

De reis van de klant  door Hanneke Kunst
Tijdens de interactieve sessie in de middag staat de klantreis centraal. Hanneke Kunst neemt u mee in de ervaringen en verrassende inzichten van de klantreizen die al gemaakt zijn in diverse bibliotheken en dienstverlenende organisaties.

Hoe kunt u de belevingswereld van klanten beter begrijpen en beïnvloeden? Hoe betrekt u de medewerkers en leidt de klantreis bij hen tot nieuwe en onverwachte inzichten? We laten zien hoe inspirerend het is om met de klant mee te reizen en in diens schoenen te staan en te lopen. Kortom, letterlijk veldonderzoek doen en met uw dienstverlening in te spelen op wat de klant graag wilt!

Aan het eind van de dag heeft u de klant nog scherper in beeld en voorbeelden gezien hoe u dit ook in uw Bibliotheek kunt toepassen.

Geef u snel op!
Voor abonnementshouders retail is deze themabijeenkomst gratis. Voor niet-abonnementhouders zijn de kosten €249,-. Opgeven kan tot 5 juni door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv naam, functie en Bibliotheek.  Na uw aanmelding ontvangt u meer informatie.