Verliefd op de Bibliotheek Kampen

De Bibliotheek Kampen is na 33 jaar weer terug in de binnenstad. In de geheel verbouwde Stadskazerne heeft de Bibliotheek woensdag 18 mei haar eerste enthousiaste bezoekers verwelkomd.
Bibliotheek Kampen
Met ruimere openingstijden, een centrale ligging en een inrichting volgens het Whitebox concept, is de bibliotheek een ontmoetingsplek voor jong en oud. De bibliotheek telt in totaal drie verdiepingen en heeft een leescafé met uitzicht over de IJssel. De eerste reacties op Twitter zijn lovend: ‘Wauw. Wat is @BiebKampen ongelooflijk mooi geworden! #verliefd #boeken #bibliotheek #Kampen #lezen’, twittert Berber Bouma.

fotowedstrijd KampenKampen in picture
Om de opening te vieren roept de bibliotheek inwoners van Kampen op om een foto in te sturen met een duidelijke link naar hun woonplaats. De mooiste foto wordt vanaf september geplaatst in een focuspunt. Lees meer hierover op de website van de Bibliotheek Kampen.

Zelf een fotowedstrijd organiseren? Vanuit de Bibliotheekformule volgt binnenkort meer informatie over de aanpak! En… er zijn sowieso nieuwe focusbeelden voor het eerst uitgevoerd in Kampen en binnenkort voor iedere Whitebox-Bibliotheek beschikbaar.

Podium
Naast de Bibliotheek zullen ook Stadsarchief Kampen, RTV Rijnmond, de historische vereniging Jan van Arkel en de stadsarcheoloog zich in de voormalige van Heutszkazerne vestigen. Met deze nieuwe inwoners wil de Stadskazerne een podium zijn voor ontmoeting, verbinding, educatie en debat. Officiële opening staat in september 2016 gepland.

100e Bibliotheek voor Jos de Vries the Retail Company
De Bibliotheek Kampen is voor Jos de Vries een echte mijlpaal! Het is de 100e Bibliotheek waar de Jos de Vries aan meegewerkt heeft om de Bibliotheek een pakkende uitstraling te geven. Om dit te vieren zijn er tijdens het openingsweekend speciale verrassingskaarten verstopt in boeken. Leden die het boek met een cadeaucadeaukaart vonden ontvingen een leuke prijs zoals een 3D selfie, boekenbon,  doosje huisgemaakte bonbons en als klapper een diner voor twee bij Holland Pannenkoekenhuis. Door de ondernemers in Kampen werden ook speciale kaartjes met korting voor niet-leden uitgedeeld. Dit zorgde in het openingsweekend al voor 21 nieuwe leden. Kortom, een mooi gebaar van Jos de Vries om te vieren dat zij meegewerkt hebben aan de vernieuwing van 100 Bibliotheken!

De uitvoerende partijen betrokken bij de herinrichting van de Bibliotheek Kampen zijn Bomefa, OdV, Sign Solutions, Xpress Shop, Trecens en Rijnbrink.