Bieb in de buurt

Bibliotheek Kruiningen is de enige nog ‘echte’ Bibliotheek van Bibliotheekstichting Oosterschelde. De overige vestigingen zijn verhuisd naar een ‘Bieb in de buurt’. De kleinschalige, openbare leenpunten zijn o.a. bedoeld voor mensen die aan een locatie gebonden zijn.

De vorm en omvang van een Bieb in de buurt worden afgestemd op de grootte van de klantengroep. Zo bevinden de Bieb in de buurt-punten in Reimerswaal zich in locaties van de Zorggroep Ter Weel. Er is een kleine wisselcollectie en boeken kunnen worden gereserveerd en opgehaald via een zelfservicebalie of via aanwezige vrijwilligers.

Ontmoetingsplek
Op sommige locaties is het ook mogelijk om op een computer te werken. Verder dient de Bieb op locatie vaak als ontmoetingsplek met een leestafel en kranten en tijdschriften.

De ‘echte’ Bibliotheek in Kruiningen is sinds april geheel vernieuwd volgens het Whitebox concept van de Bibliotheekformule.