Een geslaagd congres 100%service

Dit jaar organiseert Rijnbrink namens de Bibliotheekformule twee themadagen, waarvan er één op vrijdag 15 september 2017 plaatsvond in het stadhuis van Oss. Maar liefst 45 gemeenteambtenaren en Bibliotheekmedewerkers uit verschillende delen van het land waren aanwezig op het 100% Service congres.

100service

Inspirerend

De dagvoorzitters Hanneke Kunst en Maaike van Rooden verwelkomden iedereen en trapten de dag af. Sessies met leuke praktijkvoorbeelden van Transavia, Pathé en de NS waren een grote bron van inspiratie. Zo zei Transavia: “Verwijder alle redenen om niet te vliegen met onze maatschappij en wees memorabel en herkenbaar.” De (digitale) beleving van de klant en de inzet van medewerkers spelen een grote rol om dienstverlening in de Bibliotheek te innoveren.

Klantreis

Tijdens een werksessie gingen groepjes uiteen en doorliepen zij een fictieve klantreis. Zo’n praktische sessie werkte erg goed, vooral omdat iedereen de opgedane kennis direct kon toepassen. De kracht van verbinding: denken vanuit de klant levert echt veel (nieuwe) bruikbare informatie op!

“Het was een inspirerende dag met goede keynote speakers, vertelt Modai van Aken (Projectmedewerker bij Rijnbrink). Ondanks dat deze sprekers werkzaam zijn in een andere branche, zijn een aantal inzichten zeker toepasbaar voor de Bibliotheekbranche. Zoals het verwelkomen van klanten. De NS maakt gebruik van een warme omroep van de conducteur, hierdoor ervaren reizigers hun treinreis positiever, ook bij vertragingen.”