De Bibliotheek Veendam: een écht fijne plek voor lezen, werken en leren

Een écht fijne plek voor lezen, werken en leren voor jong en oud is toch wel de nieuwe Bibliotheek Veendam. Ingericht volgens de allernieuwste formule. Het is dé omgeving waar iedereen zich kan ontwikkelen en het plezier van lezen en leren ontdekt.

Veendam

Focus doelgroep jeugd

Als je naar de ruimte van de Bibliotheek kijkt, dan herken je deze niet meer terug. Alles is aangepakt, waarbij de kernfuncties ontmoeten, leren en ontdekken centraal staan. Er is veel aandacht besteed aan de jeugd, dit zie je terug in ‘De Speelplaats’ en ‘De Fabriek’. In ‘De Speelplaats’ kunnen kinderen onder andere slingerapen en papagaaien spotten. In ‘De Fabriek’ kunnen bezoekers kennis maken met digitale snufjes en technologieën, zoals robots programmeren en 3D-printen.

Activiteiten centraal

Er is binnen het nieuwe Bibliotheekconcept veel aandacht voor alle activiteiten buiten het boeken lenen om. Het lenen van boeken en de collectie blijft gewoon bestaan, maar de Bibliotheek heeft nog meer als voorheen een educatieve en maatschappelijke functie. Denk daarbij aan de voorbereiding op de digitale samenleving bij kinderen, het Taalhuis voor laaggeletterden en digitale cursussen voor digibeten. Allerlei activiteiten die bij en (mede) door de Bibliotheek georganiseerd worden en de ‘nieuwe’ functie van de Bibliotheek benadrukken.