Inspirerende themadag in Stadkamer

IMG 2791

Wat een inspirerende dag! We kijken vol enthousiasme terug op de tweede themadag afgelopen dinsdag 21 november. Het thema instore communicatie stond dit keer centraal. Er waren veel aanmeldingen, maar liefst 26 deelnemers van verschillende locaties hebben het programma bijgewoond.

Door onvoorziene omstandigheden kon gastlocatie Zutphen helaas niet doorgaan, echter was Stadkamer een prachtig alternatief. De locatie is open, modern en bruisend. Stadkamer is een mooi voorbeeld van een Bibliotheek met eigen concept.

Stadkmer ontdekken en Bibliotheekconcept 3.0

IMG 2800

Tjitske Plakké en Jan Reith van Stadkamer gaven de deelnemers een rondleiding door de inspirerende locatie. Vervolgens presenteerde Marjolein Pruim het Bibliotheekconcept 3.0. Er werd onder andere ingezoomd op de Bibliotheek Appingedam. Deze Bibliotheek opende onlangs haar deuren en is de eerste Bibliotheek in Nederland volgens Bibliotheekconcept 3.0. We sloten het ochtendgedeelte af met een heerlijke gezonde lunch. Dit was een goed moment om energie op te doen, zodat waarna iedereen weer fris aan de slag kon gaan met het middagprogramma.

Kijk door de ogen van de klant

Heleen Aalpol-Klaver,  docent bij GO opleidingen,  startte de workshop met betrekking tot instore communicatie. In het eerste deel werd basisinformatie gedeeld, daarna ging Heleen in op verschillende instore voorbeelden en tips. Zo kwamen er creatieve voorbeelden van Guerrilla marketing aan de orde en is Cross-channel (offline en online elkaar laten versterken) een must om de boodschap over te brengen richting de doelgroep(en).

Na veel informatie was het tijd voor een coffee break. Een iets langere break, zodat alle deelnemers aan de hand van een formulier de instore communicatie van Stadkamer konden bekijken en beoordelen. Iedereen ging enthousiast aan de slag in verschillende groepjes. Bij terugkomst werden de bevindingen centraal besproken.

Als laatste heeft Heleen de ingestuurde foto’s met betrekking tot instore communicatie van diverse locaties behandeld. Van te voren konden deelnemers namelijk foto’s van zijn of haar locatie(s) doorsturen. Er ontstond interactie en deelnemers gaven elkaar tips en tricks, een leuke manier om van elkaar te leren.

Kortom, een inspirerende dag!

Heleen