Workshop Media Lab | Nationale Bibliotheekcongres 2014

Tijdens het Bibliotheekcongres is er in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard, WebbiebNL en de Bibliotheekformule een workshop Medialab, de muffin van de Bibliotheek?! gegeven over het 'Medialab' : een bruisende open ruimte in de Bibliotheek om mediawijsheid te bevorderen.

Het is laagdrempelig en het draait er vooral om 'kennismaken', 'testen' en een eerste stap naar 'creƫren' op het gebied van multimedia en mediawijsheid. Er kan nieuwe apparatuur worden uitgetest en er worden cursussen of workshops gegeven. UItgangspunt is een totaalconcept van activiteiten, professionele ondersteuning en samenwerkende partners.

Het 'Medialab' heeft in Bibliotheek Kennemerwaard een plek gekregen binnen de Whiteboxformule. Op dit moment wordt het concept beschikbaar gemaakt als formulebouwsteen binnen de Bibliotheekformule. De Bibliotheek claimt een belangrijke rol als het gaat om het vergroten van mediawijsheid. Het 'Medialab' blijkt een aantrekkelijke en succesvolle vorm om daar uitvoering aan te geven.

Benieuwd? Bekijk het filmpje en de presentatie!

• Dia1.PNG
  • Dia2.PNG